Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Видове покриви и техните специфики

Голяма част от гражданите предпочитат летния сезон за ремонт на покривите и къщите си. Това време от годината се оказва най-благоприятно за извършване на хидроизолация на различните видове покриви. Тя спомага за пълноценната защита на вътрешните помещения от влага и мухъл. Проливните летни дъждове имат свойството да водят след себе си множество вреди, с които трудно бихме могли да се преборим, ако не използваме услугите на фирма, упражняваща този вид ремонтни дейности.

Покривът има свойството да защитава дома от всякакви външни атмосферни влияния. Задължително правило е той да бъде издръжлив, красив и здрав.

Ако изпитвате необходимост от извършване на поправка на вашия дом, най-добре е да изберете специалисти, които спазват правилата за безопасна работа. Този вид занаят е доста трудоемък и е от особено важно значение да се проявява възможно повече концентрация. Гаранцията, която дават повечето фирми е между 3 и 5 години след финализирането на дейността си. Препоръчително е сключването на предварителен договор с изпълнителите.

Какви видове покриви се срещат?

Голяма част от покривите биват изградени по един и същ начин, който на практика представлява дървена конструкция покрита с пласт от хидроизолационна мембрана. Едва върху нея се подреждат разнообразните видове керемиди, които могат да бъдат метални, бетонни, керамични или други видове.

Ако ви се налага да ремонтирате такъв вид покривно съоръжение, то трябва да сте наясно, че поправянето му се състои в подмяна на керемидите, хидроизолационния слой или летвите, които са приковани пред да се подредят избраните от собственика на сградата, керемиди.

При металните съоръжения самата поправка се извършва по един съвсем различен начин. Там би могло да се подмени с нови керемиди или да се закърпи, в случай че откриете на момента появилия се проблем. Специалистите ни съветват периодично да нанасяме защитен грунд, който предпазва материалите от износване и изхабяване.

Скатните покриви са специфични видове съоръжения. Техният наклон трябва да бъде по-голям от 10°. Тяхното горно покритие са керемиди. Материалите, участващи в изграждането на носещата конструкция биха могли да бъдат стомана, стоманобетон или дърво.

Плоските покриви най-често се използват като завършващ елемент на онези сгради, които притежават правилни геометрични форми. Поправката, от която се нуждае такъв вид съоръжение, най-често е подмяната на битумните мушами. Тяхното често и непрестанно отлепване води до наемането на фирма, извършваща ремонтната дейност.

Бъдете разумни и прагматични, направете правилния избор за фирма, която ще извърши ремонта в дома ви.

Видове покриви и техните специфики
4.3 (85.71%) 21 глас[а]