Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Хидроизолация на басейни

хидроизолация на басейниВ днешни дни басейните са все по-често срещани не само в специализираните сгради, но и в нашите домове. Басейните са перфектни съоръжения за релаксиране, поддържане на добра физическа форма и здраве.

Професионално проектираният басейн може да внесе качеството, уют, красота и комфорт в нашия живот. За да може обаче всичко това да се случи, басейнът трябва да бъде проектиран и хидроизолиран още от самото начало на строителния процес.

Нужно е да се предвидят необходимите мерки и да бъдат изпълнени качествено. Конструкциите обикновено се изграждат от така наречения водонепропусклив бетон. Въпреки това обаче, неговите качества не са достатъчни, за да бъдем напълно сигурни, че няма да проникне влага.

При изливането на бетона се появяват фуги, малки пукнатини между панелите, а също и микропукнатини след изсъхването му. Всичко това е предпоставка за просмукване на влага и вода в съоръжението, което води до неговото бързо захабяване и разрушаване. Качествената хидроизолация на басейни е оптималният метод да бъде предотвратено всичко това.

Къде се полага хидроизолацията?

Хидроизолацията се полага не само на самия басейн, но и на всички прилежащи помещения към него като бани, съблекални и душове. Тя спомага перфектно за дългият експлоатационен живот на басейна, а също така предотвратява нуждата от скорошни ремонти, дължащи се на просмукалата се влага. Само след пълна и качествена хидроизолация на басейна може да се пристъпи към последващите етапи на изграждането му.

Всеки професионалист знае, че местата около осветителните тела и отводителните отвори са най-важни за хидроизолиране. Там има голяма опасност от това да се просмуче влага и да проникне в структурата на бетона.

Там също така често възникват проблем с хидроизолацията на басейна, защото за почистването на басейните се използват силни химически препарати, които с времето могат да увредят  фугите и мястото около тях. С времето водата създава налягане върху дъното и плочките, а при изпразване на съоръжението, земните маси оказват противоположно налягане.

Това е една от причините обикновените циментови лепила и хидроизолиращи смеси да се разрушават.

Качествената хидроизолация на басейна ви, ще ви спести бъдещи разходи по ремонтни дейности и главоболията свързани с тях.