Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Погрижете се за дома си – подменете амортизираните улуци

Всеки един собственик на имот, е добре запознат, че една от най-важните части в неговия дом, е покривът. Това, което е неразривно свързано с покривната конструкция, са така наречените улуци. Те  заемат изключително значимо място в отводнителната система и благодарение на тях, вие имате реалната възможност да удължите експлоатационния период на вашия покрив, без да се налага ремонтна дейност.

Тази система от улеи служи за оттичане на събралата се от валежи вода. Тя, най-общо казано, допълва защитата на покривната конструкция, като не позволява навлизане на влага. Влагата, на свой ред, има способността да води след себе си куп поражения, на които никой не иска да се превръща в свидетел: мухъл, ронене на мазилката, мокри петна и т.н. Улуците, освен че защитават основата, те своевременно намаляват ерозията, която би могла да образува течове по фасадата.

Как да осъществим поддръжка на улуците?

Отводнителната система не може да се нарече най-сложното нещо, с което един обикновен човек да не може да се справи. Стига да сте наясно с това какво трябва да правите, бихте могли да избегнете тази честа смяна на улуците, извършвана от специалисти.

Ако се стремите към запазване на водосточната тръба от запушване, сложете бодлива тел, навита като кълбо в основата на отвора. Това ви гарантира положителни резултати и то за дълъг период от време. Освен това, от край време се прилага методът за отпушване с кол или прът.

Защо да се обърнете към професионална подмяна на улуци?

Съществуват фирми, които ви предлагат извършването на този вид услуга като самостоятелна, а не като пълен пакет, тоест включваща ремонт на целия покрив. Ако водата не може да се стича по тръбите и да отводнява покривната конструкция, то подмяната на улуците във вашия дом е належаща.

Практиката сочи, че най-честите повреди се откриват на улуци, разположени в близост до дървета. Листата и клоните запушват тръбите и предизвикват гниене.

Ако се стремите към това да осигурите спокойствие и сигурност на цялото си семейство, то най-добре би било да се доверите на екип от професионалисти, които ще ви гарантират качествено премахване на проблема. По този начин ще можете да се справите с поражения върху покрива на сградата от проливните дъждове и обилните снегове. Потърсете монтаж на улуци навреме, за да избегнете бъдещи сериозни проблеми изискващи по-големи инвестиции в ремонтни дейности на покрива.