Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Хидроизолация на подземни гаражи

хидроизолация на подземни гаражиХидроизолацията на подземните части на сградите, често е една от най-сложните и същевременно най-важни действия при строителството или ремонта на съоръженията. Хидроизолацията при подземните гаражи се намира под постоянно налягане и натискт от земните слоеве. Имайте предвид, че ремонта на този тип изолации е много по-скъп и трудоемък сравнение с работата по покривните хидроизолации например. Поради тези причини отделете специално внимание на хидроизолациите на подземните гаражи. При тях е нужен задълбочен и професионален подход.

От значителна важност е да се осигури висока експлоатационна надеждност и дълготрайност при направата на хидроизолация на подземни гаражи. Още при строежа трябва да се съобрази бетонът, който ще бъде използва. Той трябва да е от по-висок клас и да има необходимите добавки, които покачват неговата водонепропускливост.

Много е важно това да се вземе под внимание, независимо, че после ще се прави хидроизолация. Основата на вашия подземен гараж трябва да бъде гладка и равна, за да може изолацията да се положи и да се захване без да има пропуски в нея. Ако е необходимо използвайте изравнителна замазка с дебелина от 2 до 3 см. При хидроизолацията на подземни гаражи дебелината на използваните пластове зависи от количеството воден напор и вида хидроизолационен материал, които ще се използва.

Обикновенно се използват битумни и рулонни мушами, които се наслагват чрез газопламъчно поставяне.  Също така може да се използва и самозалепяща се бетона хидроизолация или еднопластова бетонитова такава.

При строежа на вашия подземен гараж е добре да се съобразят и работните фуги, които се получават при наливането на бетона. Те трябва да бъдат запълнени и уплътнени с ленти на PVC основа.

Важна ли е хидроизолацията на подземните гаражи?

Хидроизолацията на подземните гаражи е от голяма важност за всяка къща или сграда. Това са помещенията където всеки от нас държи своят личен автомобил и други важни предмети от бита. Ако желате сигурност и гаранция, че няма да ви се наложи да отводнявате вашите подземни гаражи, обърнете се към нас.