Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Хидроизолация на тераса или балкон

Тераса след хидроизолацияТерасите са външни постройки от покривен тип. Те могат да бъдат изградени директно върху земята или върху друга конструкция. Те са едно от основните средства за увеличаване на жилищната площ и могат да бъдат използвани по много и най-различни начини.

Тази част от жилището е една от най-уязвимите, през които най-често се просмуква влага и атмосферна вода в нашия дом. Именно това провокира хората да се насочат към търсене на оферти и цени за полагане на хидроизолация на тераса.

Ако не бъде реагирано адекватно при подобни условия, това води до бавното разрушаване на мазилката, благоприятни условия за зараждане на мухъл и плесен. При ненавременно взети мерки, помещенията могат да станат негодни за обитаване.

Особености при водното изолиране на балкони

Това е и причината, екипът на Remont-na-pokrivi.org да ви съветва да обърнете полагащото се внимание на навременните мерки в тази насока и ефективната хидроизолация на тераси.

Терасите са подложени на непрестанни различни атмосферни условия

  • Дъжд;
  • Мъгла и ниски валежи;
  • Градушки;
  • Индустриални газове;
  • Сняговалеж;
  • Бури и силни ветрове.

Всичко това води до отслабване на конструктивните елементи, поява на пукнатини и фуги, през които много лесно може да навлезе влага или атмосферна вода.

Едно от най-големите натоварвания за балконите идва от това, ако те са облицовани с керамични материали и се намират над отопляеми помещения. Големите температурни амплитуди и разширенията, които те предизвикват са друга предпоставка за появата на пукнатини в конструкцията на бетона.

Изключително критични са и водните натоварвания. Замръзването и размразяването на водата в порите на строителните материали често съкращава дълготрайността им и е една от основните причини за разрушаването им.

Препоръки от Remont-na-pokrivi.org при изолация на външни съоръжения

Животът и качествената експлоатация на една тераса винаги зависи от добре направената изолация. Това е едно от нещата, на които трябва да се обърне специално внимание. Процесът е необходимо да започне още от проектирането и началото на строителните дейности. Добрата хидроизолация на тераса се поставя целесъобразно с нуждите на зданието.

Важно е да се обърне внимание на детайлите – да бъдат запълнени всички фуги, местата където минават кабелите, отвори от всякакъв тип и пукнатините в бетона, които се получават след изсъхването му. Понеже водоустойчивата изолация на терасата се захабява по-бързо, ние от Remont-na-pokrivi.org препоръчваме тя да бъде направена двойна. Това повишава ефективността и увеличава нейната дълготрайност.