Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Хидроизолация на вертикални стени

Хидроизолация на вертикални стени

Живущите в по-стари сгради, много често се сблъскват с един много неприятен проблем. Натрупването на влага по стените, най-често външните, води до поява на белезникави петна, ронене на мазилката и поява на мухъл и други плесени.

Започне ли веднъж процеса на рушене, той обхваща все по-голяма площ от стените на жилището. Скоро мазилката започва да подпухва и да се изронва, докато не се покажат тухлите.

Натрупващата се влага води до зараждане на благоприятни условия за мухъл и плесен. С времето върху повърхността на стените се появяват тъмни петна и започва да се усеща миризмата на гнило. Помещенията започват да биват негодни за живеене, поради високата влажност, мухъла и рушащите се стени.

Причината за всичко това е просмукващата се в стените влага. Тя най-лесно се наслоява във външните стени при дъжд и от почвата. Подпочвената влага много трудно се контролира и изолира, защото тя прониква от основите на стоманобетона и по капилярите на строителните материали.

Доскоро при старите сгради, които са с некачествена хидроизолация, този проблем бе почти невъзможен за решение. Просмукването на подпочвена влага е често срещано при сгради, построени върху почви с високо ниво на подпочвени води, непропускливи или такива с ниска пропускливост. Също така проблем е и ако няма направени дренажи около основите на сградата.

Какви материали се използват при хидроизолация на стените?

В днешно време се използват висококачествени материали за хидроизолация на стените. Класическите методи с хидроизолационни мушами и битумни материали не вършат работа, защото проблемът в случая се дължи на липса на качествена хоризонтална хидроизолация на тухления зид.

При новото строителство този проблем е почти напълно решен, защото новите материали правят бетона и циментовите разтвори водонепропускливи, което предотвратява просмукването на влага по капилярите и основите на сградата.

За старите сгради вече също се използват нови и ефективни решения за хидроизолация на вертикални стени. Новите материали са основани на нанотехнологии и позволяват използването им дори в най-тесните и труднодостъпни капиляри на сградата.

За да бъде гарантирано качеството на вашата вертикална хидроизолация, подходете с разбиране и се посъветвайте с професионалист, който се е доказал на пазара. Има множество фирми, които предлагат ремонт на покриви и хидроизолация, но не се спирайте първата оферта. Проучете и изберете най-доброто решение, съобразявайки предлаганото ниво на качество и цената на услугата.