Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Хидроизолация на подложен бетон

хидроизолация на подложен бетонХидроизолацията на основите на сградите е задлжително и изключително важно, независимо от вида, предназначението и размера на сградата. Тя трябва да започне още от подложения бетон, особено при наличието на високи подпочвени води.

Високите подпочвени води, влагата и напорните води могат да дестабилизират основите на всяка конструкция, колкото и здрави да са те. Водата може да проникне в незащитената част от конструкцията на сградата, в плочата и по стените. Тя влияе на здравината на бетона, а също така на армировката и на конструкцията на всяка сграда.

При наличие на нехидроизолирани плочи, водата се просмуква по стените на сградата, разпространява се и започва да влияе на нейната стабилност, устойчивост и структура. Влагата по стените може да причини големи щети и поражения, особено в помещенията под земната повърхност. Тя предизвиква подкожушване, отлепяне на вътрешната мазилка, появяване на мухъл и плесен, действие на влагата върху мебелировката на помещението и поява на неприятна миризма.

Колко време отнема хидроизолация на подложен бетон?

Времето и скоростта на работа е от жизненоважен характер в днешно време. Бързата хидроизолация след полагането на декофража на бетонните стени ще ви спести време и много разходи за в бъдеще. Високият процент на остатъчна влажност, често е фактор, които забавя темпото на работа и пречи за налагането на някои видове хидроизолация. В подобни случаи е изключително важно моментното състояние и водното съдържание на плочата от подложен бетон.

За решението на проблема, ние от Remont-na-pokrivi.org използваме обмазващи битумни битумни хидроизолации.  Те осигуряват надеждна и безфугова хидроизолация на всякакъв вид хоризонтални и вертикални повърхности.

Етапите на работа са няколко. Първо върху подложената плоча от бетон се нанася плътен слой битумен грунд. Няколко часа по-късно, след като изсъхне грунда, се нанася двукомпонентната битумна хидроизолация.  Полагането се прави с четка. След изсъхването на първия битумен слой, се налага втори плътен слой от хидроизолацията. След изсъхването ѝ, хидроизолацията трябва да се предпази от нараняване и затова се покрива със слой от защитна замазка.

Ако имате нужда от хидроизолация за вашата плоча от подложен бетон или някакъв друг вид, обърнете се към нас.

Подложен бетон
4.5 (89%) 20 глас[а]