Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Видове керемиди за покриви

Добре е преди да се заемете с ремонт на покрив на дадена сграда да се запознаете с различните материали и по-конкретно различните видове керемиди, които можете да използвате. Естествено всеки тип керемидиКачествени полимерни керемиди от Remont-na-pokrivi.orgимат своите специфики, както и своите силни и слаби страни и именно за тях ще стане въпрос в настоящата статия.

От изключително значение е те да са качествени и да имат достоверна гаранция за тази си претенция. Ще ви представим различните видове керемиди, както техните предимства и недостатъци.

По този начин ще бъде далеч по-лесно да направите правилен и обоснован избор, за да се сдобиете с един страхотен, функционален и елегантен покрив, за който винаги преди това сте мечтали.

 

Видове керемиди

Естествени керамични керемиди

Този вид керемиди са може би едни от най-често използваните материали при ремонт и изграждане на покриви. Те се използват при различните видове скатни покриви. Това ще рече, че наклонът на покривът трябва да е с наклон поне 15-20%. Това е и едно от изискванията за поставяне на този тип керемиди. Важно за тях е, че са много трайни, а цената им е изключително ниска. Предимството им е че не абсорбират вода и влага.

-> Научи повече за видовете покриви

Изкуствени керемиди

Тези керемиди наподобяват много естествените керемиди. Изработват се от различни материали като пясък, цимент и вода. В много от случаите се използват оцветители за да изглеждат естетически по-добре. Голямо предимство при използването на този тип керемиди е дългият живот който имат.

Битумни керемиди

Битумните керемиди са може би най-широко използваните при ремонт на покриви. Това е така защото цената им е много ниска. От друга страна качесвтово им не е на ниво и се налага често подменяне. Затова тяхното използване не е много удачно защото налага изразходването на ненужни средства и време.

-> Научи повече за най-честите проблеми с покрива

Полимерни керемиди

Полимерните керемиди много наподобяват изкуствените керемиди. Разликата е, че за изработката им се използват полимери. Те са едни от най-предпочитаните материали при ремонт на покриви заради здравината и устойчивостта им.

Метални керемиди

Металните керемиди също са много предпочитани за използване. Те могат да се прилагат при покриви с всякакъв наклон. Изключително леката им конструкция ги прави практически вечни и не налагат честата им подмяна. Независимо от вида на керемидите е важно да се прилагат профилактика и правилна експлоатация на покрива.

Добре е преди да се заемете с ремонт на покрив на дадена сграда да се запознаете с различните материали, които може да използвате. От изключително важно значение е те да са качествени и да имат гаранция за това. Ще ви представим различните видове керемиди, както техните предимства и недостатъци. Така ще ви бъде по-лесно да направите правилния избор.

Ако не знаете към кого да се обърнете при проблем с вашия покрив, то не се колебайте да потърсите експертите от Remont-na-pokrivi.org и да гарантирате най-доброто за вашия дом и близки!

Видове керемиди за покриви
4.3 (85.71%) 21 глас[а]