Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Основна подготовка за ремонт на покрив

Общото при повечето видове покриви, е че всички те се подготовка за ремонт на покривобразуват от няколко слоя, които работят заедно като защитна система срещу дъжд и вятър. След като разберете как работи тази система, ще ви бъде много по-лесно да изберете майстор или фирма за вашия покрив, или пък да изберете сам материалите, които ще използвате за покрива.

Един от най-практичните и най-използвани материали при изграждането на покриви, в днешно време са битумните керемиди. Този тип покривна изолация е в употреба вече повече от 100 години.

Кое дава изолиращи свойства на покрива

Всички покривни системи залагат на застъпването на съседните слоеве, чрез което да постигнат хидроизолация и устойчивост на вятър. Колкото по-плътно и здраво стане застъпването между слоевете, толкова по-добра изолация ще постигнете. Допълнителна сила към изолиращите свойства на покрива се придава чрез прилагане на разнообразни залепващи материали. Повече от залепващите материали са топло-чувствителни, като по този начин те сами засилват устойчивостта и изолиращите си свойства през горещите дни.

Колко материал ще ви е нужен

Ако изберете битумни керемиди за вашия покрив, много лесно ще може да прецените какво количество ще ви бъде нужно. Върху етикета или описанието задължително ще намерите данни за това колко керемиди покриват квадратен метър.

Тъй като битумните материалите са едни от най-леките, почти няма случай в който да се притеснявате дали покривната конструкция ще издържи теглото на материала.

Какви материали ще са нужни за ремонта на покрива

Монтирането или ремонта на покрив от битумни керемиди, е една от малкото строителни дейности в днешно време, за които не са нужни специални професионални инструменти. Естествено има такива, като напр. горелки с голям капацитет, автоматични чукове и др., но те са удачни по-скоро за ежедневен ремонт на покриви от професионалисти, докато за единичен ремонт на покрив достатъчно добра работа ще могат да свършат и традиционни подръчни инструменти като чук, гвоздеи, нож, ножица, горелка и тебешир. Ако ремонтирате стар покрив, ще ви е нужен и някакъв лост за отделяне на стари керемиди и в някой случаи права лопата с правоъгълно чело за изравяне на наноси.

Основна подготовка за ремонт на покрив
4.3 (85.26%) 19 глас[а]