Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Мислете за природата – кърти, чисти, извозва

Кърти чисти извозва от Remont-na-pokrivi.org – по-доброто решение

Услуга, която напоследък набира популярност в строителния бранш е ‘’Кърти, чисти, извозва’’. Това е така, защото постепенно хората осъзнаха, че далеч по-разумно, по-лесно и по-рентабилно да повикат специализирана фирма за домашния ремонт и в частност ремонтът на покрива, която фирма да свърши работата перфектно и да почисти отпадъка след себе си. Ползите са ясни и не са предмет на тази статия.

Ръка за ръка с ремонта на покрива би трябвало да върви и извозването на строителните отпадъци. Тъй като това касае хората само индиректно, обаче – все още се правят огромни компромиси и отпадъците се изхвърлят по алтернативни начини. Основните причини са, че болшинството от тях предпочитат да спестят (макар и дребни) суми, вместо да получат пълната услуга и тя да бъде изпълнена природо-съобразно, без да има вреди за екологията и за обществото.

Кърти, чисти, извозва опазва околната среда

bokluci-zad-blokaСпестявайки незначителни суми при поръчката на какъвто и да е ремонт по покривната конструкция, клиентите остават с един куп строителни отпадъци, заемащи почти цялото пространство под покрива, което е всъщност таванското помещение. Дори и да не се използва, като жилищна площ, то все пак трябва да бъде свободно и чисто, за да могат да се коригират дребни повреди по покрива, ако се наложи – най-често подмяна на керемиди.

Нормалната реакция за тези клиенти би трябвало да бъде да се отърват от отпадъците по най-лесния начин. Но за съжаление това става, чрез товарене на боклука в чували и съдове и постепенното им изнасяне пред жилището.

Не хвърляйте зад блока или в близкото дере, използвайте кърти, чисти, извозва

С бързото напредване на умората и загубата на много време, хората губят ентусиазъм за коректно изхвърляне на строителните отпадъци и мислят за най-бързия и лесен начин да се отърват от ангажимента. Уж планираното извозване на сроителните материали до сметище така и не се случва и в крайна сметка имаме куп бетон до контейнера пред входа, потрошена дървена конструкция и счупени керемиди на улицата, множество дребни отпадъци разхвърляни от вятъра по пътя в квартала и т.н.

Резултатът е че ще гледаме такива гледки в ежедневието си още дълго и че общинските служби ще правят постоянни, немалки разходи, за да събират доказателството за нашата немарливост, ако не започнем да наемаме правилните строителни фирми и не им позволим да свършат професионално своята работа.