Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Основните видове битумни мембрани

Битумните мембрани са добър материал използван за изолации на различни помещения. Те се продават във вид на руло и се транспортират във вертикално положение. Ето ги основните видове хидроизолационни мембрани, които бихте могли да ползвате:

Видове битумни мембрани

Бикутоп

Мембрана за хидроизолация от Remont-na-pokrivi.orgТова е водоустойчива мембрана, произведена от специален битумит, обогатен с еластични вещества на базата на специално подбрани гума и пълнители за подобряване на качеството. Като подложка за него може да се използват стъклена вата или полиестер. Този тип мембрана би могла да бъде с добавка от ситен цветен пясък или без такъв. Употребява се за всички видове изолации, за основи, покриви, или хидроизолация на тераси, басейни и др. Тя е устойчива на атмосферни влияния и е с отлична еластичност.

Битумни плочки

Те са много подходящи за покриване на неравни повърхности. Устойчиви са на ниски и високи температури, издържат на различни видове замърсявания, което ги прави подходящи за индустриални сгради, лесно се поставят и имат висока пожароустойчивост. Точно заради тези си качества тези плочи са предпочитани при избора на изолации при покриви.

Покле

По същество това е суров картон, импрегниран с битумит и защитен с минерален пясък. Има добри хидроизолиращи качества и широк спектър на приложение. Устойчив е на температурни разлики и поради лесният монтаж се използва широко при временни постройки.

-> Обичайни причини за проблеми в покривите

Воалубит

Представлява суха мембрана на основата на стъклена вата, покрита от двете страни с битумит и защитно с подходящ минерален материал. Има добри изолационни качества, полага се в няколко слоя при плоски покриви, тераси, подове, бани и др.

Бимпласт

Това е заваряваща се хидроизолационна мембрана на базата на битум, полимер, пълнители и подложка за заваряване (воал стъкло, плат /тъкан и полиестер филц). Покрита е с полиетиленово фолио от двете страни. Отличава се с голяма устойчивост на температурни разлики и е една от най-качествените мембрани. Има голяма стабилност и трайност във времето и се монтира лесно. Поставя се на няколко пласта. Изключително подходяща е за хидроизолация на покриви, подземни помещения, както самостоятелно, така и в комбинация с други мембрани.

Основните видове битумни мембрани
4.2 (84.8%) 25 глас[а]