Имате нужда от нашите услуги?Пишете ни!

Влага и мухъл на терасата и в мазето

В съвременните жилища често има влага и мухъл и това е много голям проблем. Всъщност той не е в самата влага, а в мухъла, който се развива при влажни условия и причинява множество заболявания. Ето защо изолацията е един от основните приоритети при ремонта на жилището.

Хидроизолация на терасите и мазето е важна част при строителството на сградата или при нейния ремонт. Материалите, които се използват при изолации са много разнообразни, затова от съществено значение е да бъде подбран най-подходящият. Всеки отделен майстор залага на различен тип материал. Някои използват гибсокартон, други студиопор, трети фибран.

Водоустойчиви изолации на балкони

Хидроизолация на тераси и мазета от Remont-na-pokrivi.org
При хидроизолация на тераса, особено ако тя ще бъде покрита впоследствие с плочки, особено важно е тя да бъде еластична, стабилна, да осъществи добър контакт с основата, както и да е направена с удачно за целта лепило. Този ефект се постига с полагането на еластична запечатка на циментова основа и полиестрен плат или фибростъкло за ъглите. Върху нея можем да полагаме керамичните плочки. „Животът” на един балкон зависи до голяма степен от качеството на изолацията. С течение на времето тя се поврежда и износва, ето защо е препоръчително, особено за открити тераси, да се прави двойно водно изолиране. Важно е също правилното попълване на отвори по ръбовете.

->Научи повече за хидроизолацията на покриви

Изолация заради влага и мухъл в мазата

За изолиране на подземни части на сгради – сутерени, мазета и други може да се използва замазка, която предпазва от просмукване на вода. Тя се нанася ръчно и има специална добавка, която при съприкосновение с водата, образува вещество с желеобразна консистенция, което запълва всички пропуснати отвори, пукнатини и дупки по пода и стените.

Тази съставка се свързва с мазилката и създава водонепропусклив слой. При полагане на покритието стените и подът на мазето трябва да бъдат добре почистени от прах, кал и др. Ако е необходимо да се правят корекции на помещението, то те се правят преди нанасяне на замазката. Като резултат получавате сигурно, еластично и водоустойчиво покритие. То ви гарантира здравословна, суха и комфортна среда.