Имате нужда от нашите услуги? Обадете ни се!0885 755 727Пишете ни!

Хидроизолация на подложен бетон

хидроизолация на подложен бетонХидроизолацията на основите на сградите е задлжително и изключително важно, независимо от вида, предназначението и размера на сградата. Тя трябва да започне още от подложения бетон, особено при наличието на високи подпочвени води.

Високите подпочвени води, влагата и напорните води могат да дестабилизират основите на всяка конструкция, колкото и здрави да са те. Водата може да проникне в незащитената част от конструкцията на сградата, в плочата и по стените. Тя влияе на здравината на бетона, а също така на армировката и на конструкцията на всяка сграда.

При наличие на нехидроизолирани плочи, водата се просмуква по стените на сградата, разпространява се и започва да влияе на нейната стабилност, устойчивост и структура. Влагата по стените може да причини големи щети и поражения, особено в помещенията под земната повърхност. Тя предизвиква подкожушване, отлепяне на вътрешната мазилка, появяване на мухъл и плесен, действие на влагата върху мебелировката на помещението и поява на неприятна миризма.

Времето и скоростта на работа е от жизненоважен характер в днешно време. Бързата хидроизолация след полагането на декофража на бетонните стени ще ви спести време и много разходи за в бъдеще. Високият процент на остатъчна влажност, често е фактор, които забавя темпото на работа и пречи за налагането на някои видове хидроизолация. В подобни случаи е изключително важно моментното състояние и водното съдържание на плочата от подложен бетон.

За решението на проблема, ние от Remont-na-pokrivi.org използваме обмазващи битумни битумни хидроизолации.  Те осигуряват надеждна и безфугова хидроизолация на всякакъв вид хоризонтални и вертикални повърхности.

Етапите на работа са няколко. Първо върху подложената плоча от бетон се нанася плътен слой битумен грунд. Няколко часа по-късно, след като изсъхне грунда, се нанася двукомпонентната битумна хидроизолация.  Полагането се прави с четка. След изсъхването на първия битумен слой, се налага втори плътен слой от хидроизолацията. След изсъхването ѝ, хидроизолацията трябва да се предпази от нараняване и затова се покрива със слой от защитна замазка.

Ако имате нужда от хидроизолация за вашата плоча от подложен бетон или някакъв друг вид, обърнете се към нас.